3 Haziran 2010 Perşembe

Beytepe Postası Gazetesi yıllık değerlendirme yazısı

Merhaba Sevgili Beytepeliler,

Finaller biterken, dolayısıyla birçoğumuz için okul kapanırken klişe sözlere çok da yer vermeden gazetemizin bir yıllık serüveni hakkında değerlendirmemizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Kısıtlı olanaklarımızla bu sene çıkarttığımız 6 sayı ile Beytepe'nin gündemini, yaşananları tartışmaya açtık. Tartışmaya açtık diyoruz çünkü genellikle gündeme taşıdığımız olaylar hakkında zaten takipçilerimizin birçoğunun haberi, bilgisi vs... vardı.

Beytepe Postası Gazetesi olarak ise bizim yapmak istediğimiz sadece haberi sunmak değil aynı zamanda olaya dair bir bakış açısı kazandırmayı, "hiç yoksa bir de burdan bakın olaya" durumunu yaratmayı başarmaktı. Sene başında polisin okula girip onlarca öğrenciyi göz altına alması haberimizde de, gerilimli ÖTK seçim sürecini yansıttığımız röportaj haberlerimizde de, şenliklerde yaşanan Serdar Ortaç protestosunu aktarırken de hep bu şekilde yaklaşmayı amaçladık niyetten bağımsız hatalarımızla birlikte.

Bu anlamda Beytepe Postası Gazetesi gönüllüleri olarak bir amacımız kampüsteki demokratik fikir telakkisi ve tartışma ortamını güçlendirmek ise diğer bir amacımız ise bağımsız; ancak öğrencinin tam çıkarlarını gözetmek hususunda taraflı bir medya ağını örmek...

Birinci amaca yönelik kısım kuşkusuzki çok sesliliği, çok sesliliği korumak ise ön koşullanmalara saplanmamayı gerektiriyor. "Öyle" düşünenlerle "Böyle" düşünenler neden öyle ve böyle düşündüklerini konuşmaları gerekiyor bizce ve Beytepe Postası Gazetesi bu amacın aracı olmayı hedeflemektedir. -Unutmadan ekleyelim: Tabiki "'ÖyleBöyle"' düşünenlerin gazetesi olmayacak Beytepe Postası.-

İkinci kısımdan kastettiğimiz ise; kimseye hesap vermemek ve hiçbir grubun, yapılanmanın, odaklanmanın çıkarına hareket etmemektir. Kendimizi sorumlu hissettiğimiz tek düşünce öğrencinin tam lehinde özgür üniversite... Yani söz söyleme, fikir üretme ve eyleme özgürlüğünün sağlandığı, tiyatro topluluğuna Mehmet Akif Salonu'nun verildiği, dağcılık klubüne ödenek sağlandığı vs... öğrenci topluluklarının etkinliklerinin kısıtlanmadığı, yurtların 300-500 lira olmadığı, bol oturaklı kantinlerin kapatılıp yerine büfelerin açılmadığı, saçma sapan sebeplerle öğrencilerin okuldan ceza almadığı bir üniversite...

İkinci kısıma yönelik yani hedeflediğimiz bağımsız öğrenci medyası konusundaki eksikliklerimiz ise teknik meselelerden kaynaklanıyor. Facebooktaki grubumuz bu eksikliğe yönelik. Bu anlamda yeni bir websitesini de en kısa zamanda yayına sokmak amaçlarımız arasında.

Diğer yandan da üniversitedeki fanzin ve yayın çevreleriyle iletişime geçmek, bu yayınların daha geniş çevrelere ulaşması için dayanışmak, tanıtmak da temel ilkelerimizden biri.

Eksikliklerimizden bir diğeri de gazetemizi söz verdiğimiz üzere düzenli aralıklarla yayımlayamamak. Bu problemi de seneye bize katılacak yeni Beytepe Postası gönüllüleriyle çözebileceğimizi umuyoruz.

Kampüs hayatına yön ve renk veren herkesle diyaloğa ve birlikte bir şeyler yapmaya hazırız. Eksikliklerimizin bilincindeyiz ve fikirlerimiz konusunda kafalarımız oldukça net. Sizlerinde desteğiyle Beytepe Postası'nı daha üst noktalara taşıyacağız. Şimdiden bu uzun ve göz yorucu yazı için sizlerden özür diliyoruz. Sıkıntısız ve mutlu bir yaz tatili geçirmeniz dileğiyle... Şimdilik hoşça kalın.