25 Ocak 2011 Salı

Adalet yerni buldu: 71 öğrenci beraat etti

Ankara 6. Asliye Ceza Mahkemesi, 26 Ekim 2009 günü çıkan olaylarla ilgili olarak yargılanan 71 öğrenci hakkında beraat kararı verdi.

Bir buçuk yıl önce yaşanan olaylarda TKP üyesi öğrenciler tarafından Hazırlık Binası önünde açılan gazete standına önce özel güvenlik birimleri müdahale etmiş, yüzlerce öğrencinin standı koruması üzerine Bilkent kapısında hazır bekletilen yüzlerce çevik kuvvet polisi okula girerek kütüphaneye sığınan 69 öğrenciyi gözaltına almıştı.

Olayların ardından valilik ve emniyet müdürlüğü direktifleriyle okul yönetimi 100e yakın öğrenci hakkında soruşturma açmış, 7 öğrenciye 1 dönem, 2 öğrenciye 2 dönem uzaklaştırma ve 1 öğrenciye de okuldan atılma cezası vermişti.

Savcılığın hazırladığı iddianameye göre bir polis memurunun yaralanması, sivil polis görevlilerinin kameralarının kırılması, kamu malına zarar ve eğitim-öğretimin engellemesi gibi iddialarla suçlanan 71 öğrenci hakkında 1 ile 3 yıl arası hapis cezası ve 13.500 lira tazminat istenmişti. Mahkeme heyetinin beraat kararının ardından aynı iddialarla okul yönetimi tarafından uzaklaştırılan ve atılan öğrencilerin birbiri ardına tazminat davaları açması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder