6 Ocak 2011 Perşembe

Çankaya'ya çıkan ÖTK hangi talepleri iletti?

Kıta Avrupası'nda olmak üzere son üç dört yıldır öğrenciler var olan haklarını korumak, kaybettiklerini geri almak için sürekli eylemlilikler düzenliyor, üniversiteyi hocalarıyla birlikte boykot ediyorlar. Kendi haklarının mücadelesi ile de yetinmeyip, 2009 krizinin vurduğu Avrupalı emekçilerin grevlerine destek veriyor, mitinglerde en ön saflarda yer alıyorlar. 2010 yılı, onlar için eylem yılıydı. Hatta bazı çevreler bu hareketliliği 68'in geri dönüşü olarak ilan etti.

Bizim ülkemizde de üniversite gençliğinin Avrupalı dönemdaşlarından pek geri kalır yanı yoktu. İkinci Dolmabahçe seferi ile de artık toplum ve medya da tüm bu olan bitenlere kayıtsız kalamadı -hoş gerçi herkes tuttuğunu bulandırdı ya-. En azından kimi gazeteciler ve aydınlar(!) bu öğrenciler ne istiyor acaba, diye sordu -hoş gerçi herkes soruşturduğunu bulandırdı ya-. Ancak başta Başbakan olmak üzere, AB müzakerelerinden sorumlu Devlet Bakanı ve akabinde erkanı, eylemci öğrencilerin hangi yasadışı örgütlerle bağlantılı olduğunu belgeleriyle bildiklerini ifade ederek öğrencilerin darbeye zemin hazırlamak için kullanıldığını ifade ettiler -Kümes Harekatı başlamadan çökertilmişti yani-.

Son olarak ODTÜ... 50 Polis otobüsü, yüzlerce çevik kuvvet polisi, onlarca panzer bir üniversitenin girişini kuşatmış, darbe duyurusu için TRT Ankara Radyosu'nu işgale giden pardon, AKP Genel Merkezi'nin önüne yürümek isteyen 500 kadar öğrenciyi üniversite giriş kapısında kuşatmış,(bir arkadaşımın olayı özetleyen iletisinden alıntı yaparak ve bu alıntıyı geliştirerek) günahkar, cenabet, muhtemel anarşist/terörist adaylarını gusul abdesti aldırmıştı.

Bu toplu abdest alma töreninden sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, öğrenci temsilcileriyle toplantı yapacağını duyurdu. Biz, saniselerle ölçülecek kısa bir süre kim bu temsilciler şaşkınlığına düştükten sonra, çağırılanların ne zaman seçildiğinden bile haberdar olmadığımız ÖTK Başkanları olduğunu hemen anladık. Bizi temsilen de Hacettepe Üniversitesi Öğrenci Temsilcileri Konseyi katıldı Cumhurbaşkanının toplantısına. Muhtemelen ÖTK'yı temsilen de Sayın Burak Bahadır katıldı toplantıya. Lafı uzatıp öğrenciler temsilcileri kimdir, tartışmasına girmeden Beytepe Postası olarak en azından şu soruyu sormak istiyoruz Başkan'a: Sayın Burak Bahadır, tüm samimiyetimizle merak ediyoruz. Ne söylediniz? Hangi sorunlarımızı dile getirdiniz? ÖTK seçim yönetmeliğinin, YÖK disiplin yönetmeliğinin ve üniversite yönetim şeklinin ne kadar anti demokratik bir yapıda olduğunu ilettiniz mi? Öğrenciler olarak okulun geleceği hakkında hiçbir söz hakkına sahip olmadığını ilettiniz mi? Okulumuzun duvarlarına afiş asmanın, sokaklarına stand açmanın yasak olduğunu ilettiniz mi? Bir öğrenci kulubünün açılmasının bürokratik engellemeler yüzünden yıllar sürdüğünü ilettiniz mi? Gerçekten çok merak ediyoruz... Ne söylediniz Allah aşkına!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder