8 Mart 2009 Pazar

Rektörlük katliamı yalanladı

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü son zamanlarda kampusda birden ortadan kaybolan hayvanların rektörlük tarafından katledildiği söylentilerine karşı bir yazılı açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada asılsız haberlere karşı ilgili yerlere gerekli girişimlerin yapıldığı belirtilerek, "Üniversite yönetiminin Beytepe Kampusumuzda zaman zaman görülen sahipsiz köpeklerin itilaf edilmesi ile ilgili ne bir kararı ne de bu yönde görevlilere verilmiş talimatı bulunmamaktadır. Beytepe Kampusu sınırları içinde sahipsiz köpek ve hayvanların üniversitemiz tarafından itilaf edildiği söylentileri üzerine konu araştırılmış, ancak bu iddiaları destekleyecek herhangi bir bilgi ve bulguya rastlanılmamıştır. Hal böyle iken Üniversitemiz Kimya Bölümünde köpekleri öldürmek için özel bir zehir imal edilerek, söz konusu maddelerin sosislere dökülerek bunların köpekleri itilaf etmek için kullanıldığı söylentisi tümüyle hayal mahsulü olup, üniversitemizi hiçbir şekilde hak etmediği bir zan altında bırakan bir iddiadır." denildi.

Ortadan kaybolan hayvanların zehirlenerek katledildiği iddiaları üzerine bu konuyu gündemine alarak Hürriyet Gazetesi'ndeki köşesinde değinen Bekir Çoşkun için ise açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Bekir Çoşkun'un hiçbir cümlesi doğru olmayan ve üniversitemizi haksız bir biçimde itham eden yazısı konusunda hem kendisine hem de gazetesine üzüntülerimizi bildiren ayrıntılı bir yazı gönderilmiştir. Ancak önyargı ile konuyu ele alan Sayın Çoşkun, düzeltme konusunda gerekli hassasiyeti göstermemiştir."

Açıklamada ünivertisenin oldukça geniş bir alana sahip olduğu ve çevre ilçe belediyelerinin başıboş hayvanların getirip bıraktığını ve bu hayvanların sayısının arttığı dönemlerde Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesinin işbirliğine giderek bu hayvanların barınağa taşındığı belirtildi.

6 yorum:

  1. Bi adam köşesinde yazdı diye inanıyorsunuz da kendi okulunuzun söylediğine neden inanmıyorsunuz!Bekir Coşkun a dava açılacak şu anda gerekli işlemler bitirilmiş olmalı.Sonucunda kendi köşesinde özür dileyecek ancak o zaman kabul edersiniz illa bir gazetede çıkması gerekiyor inanmanız için belli ki!!Yazık kendi okulunuza sahip bile çıkmıyorsunuz!

    YanıtlaSil
  2. Bekir Coşkun sonuna kadar haklıdır. Asıl siz bilim bilmeden konuşmayın. Zehirli etleri, can çekişip ölen hayvanları gözümle gördüm. Ölen tilkilerin fotoğraflarını çektim. Bunları bizzat Hacettepe yaptırmamış olabilir ama Hacettepe'nin sorumluluğunda olan alanda katliam yapılmıştır. Şimdi yöneticiler bu işin peşine düşeceklerine bizim ilgilimiz yok deyip sıyrılmaya çalışmaktadırlar. Evet, Hacettepe bizim okulumuzdur ve okulumuzda hayvan katliamı yapılmasını istemiyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Tilki ve köpeklerin cesedlerinin fotograflarına ulaşma imkanımız var mı acaba, katillerin aleyhine kullanabilmek için bunlara gerçekten çok ihtiyacımız var, facebooktaki gruptan bize ulaşabilirsiniz(adminlere)... olursa çok minnettar kalırız...saygılar.

    http://www.facebook.com/group.php?gid=59673446085&ref=ts#/group.php?gid=59673446085&ref=ts

    YanıtlaSil
  4. arkadaşlar bu konunun üniversitemize sahip çıkmak ya da çıkmamakla bir alakası yok,bu tamamiyle hayvan hakları ve onları korumaya çalışmayla alakası var... rektörlüğün yapmadığı yada izin vermediği bişeyi belediye yada başka kimseler,rektörlükten habersiz bunu nası gerçekleştirebiliyor! zaten kimse kesinlikle rektörün işi demiyor ki! ama kesinlikle rektörlük yapmamıştır dememiz için,daha ayrıntılı bir açıklama yapmaları gerek!

    YanıtlaSil