14 Mart 2009 Cumartesi

teşhir

fotoğraf: http://www.facebook.com/group.php?gid=59673446085#/photo.php? pid=1460192&o=all&op=1&view=all&subj=59673446085&aid=-1&id=564637696&oid=59673446085
BEYTEPE'DE OLANLAR...

Beytepe Kampusu adeta akılsız(lık)lar kampusu... Gün geçmiyor ki akıl dışı söylemler ve uygulamalarla karşı karşıya kalmayalım. Solcu öğrenciler tarafından çiçek dikildiği için sulanmayan çimler, başörtülü öğrenciler fakültelere başları kapalı girmesin diye dikilen ÖGB'ler, hukuksuzca kapatılan kantinler, duvara şiir yazdığı için kınama cezası alan öğrenciler, fazlalık diye ortadan kaybolan(!) hayvanlar...

Son olanları biliyorsunuz, bilmeyen kalmadı zaten. Kampus içinde ortak yaşamın bir parçası olan hayvanlar bahar döneminin başlamasıyla birlikte ortalıklarda görünmez oldu. Her şeyde olduğu gibi hemen bu olayda da bir bilgi kirliliği ve bilgi sabotajı yaratıldı (belki de ülkemizin en karakteristik özelliği, devletlülerimizin en büyük yeteneği). Bizler hayvan dostlarımızın ortadan kaybolmasına üzülerek ve hazmedememenin kızgınlığıyla ne olduğunu anlamaya çalışırken Hürriyet Gazetesi yazarı Bekir Çoşkun, bu konuyu ele alan zehir zemberek bir yazı yazarak ülke kamuoyunun dikkatini bu olaya çekti. Öğrenci Temsilcileri Konseyi (ÖTK) dışında kendi öğrencilerini resmi olarak dikkate almamayı ilke edinen Rektörlük, el altından dağıttığı bir bildiriyle (böylece gayrıresmi olarak dikkati buraya odaklanmış kendi öğrencilerini de muhattap almış oldu), kendi sorumluluğunu tamamen reddederek ve klasik bir şekilde sorumluluğu üstü kapalı olarak belediyelere havale ederek; ama sorulara kesin bir cevap vermeyerek olayı iyice bulanıklaştırdı(bknz. tüm ülke tarihi böyle örneklerle doludur).

Ortalık iddialardan geçilmiyor. Hayvanların yemekhane artıklarına zehir konularak katledildiği iddialarını rektörlük reddediyor. Buna karşılık Angora evleri sakinlerinin şikayeti üzerine Ankara Büyük Şehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesinin kampuse, okul yönetiminin bilgisi dışında girip bu hayvanları toplamış olabileceğini iddia ediyor. Kimi öğrenciler ise özel öğrenci evlerinin arka tarafında üstü yeni örtülmüş alanlar ve kireç tozları olduğunu söylüyor.

Bizler kendi yaşam alanlarındaki sorunlara duyarlı öğrenciler olarak şimdi asıl gerçeği merak ediyoruz. Zihinler iyice bulandırılmadan hayvanların ortadan kaybolmasının asıl sorumlularının ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Rektörlüğün haberi olmadan belediye ekiplerinin okula nasıl girdiklerini merak ediyoruz. Kampus içindeki zararsız hayvanların nasıl olup da 2-3 kilometre ötedeki Angora Evleri sakinlerine saldırılar düzenlediklerini merak ediyoruz.

Merak ediyoruz ve bir açıklama, bir özür bekliyoruz...

Abdullah GÜZEL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder