24 Mayıs 2010 Pazartesi

‘Şenlik dağıldı bir acı yel kaldı’

Bahar şenliklerinin son gününe Ahmet Kaya protestosu damgasını vurdu. Serdar Ortaç sahneye atılan çatallar nedeniyle konserini tamamlayamadı. Aynı akıbete Adıyaman Üniversitesi’nde Ayna Grubu da uğradı.

Ortaç’a çatallı protesto

Şenliklerin son günü sahne alan Ortaç, Ahmet Kaya’nın hayaletinden bir türlü kurtulamıyor. Saat 22.00 civarında önce dansçıları sonra kendisi sahne alan ve Şeytan adlı şarkısını söyledikten hemen sonra “Ahmet Kaya ölümsüzdür”, “Bahtiyar” ve “Yaşasın Halkların Kardeşliği” sloganları eşliğinde 200 kadar Beytepeli’nin çatallı ve yumurtalı protestosuna uğradı ve sahneyi terk etmek zorunda kaldı. Sahneden yapılan anonslara rağmen 20 bin kişi şenlik alanını terk etti. 11 Yıl önce Ahmet Kaya’ya çatal atmıştı 1999 yılında Magazin Gazetecileri Derneğinin ödül gecesinde sahne alan Ahmet Kaya, “Merhaba dostlar ben bu ödülü halkıma armağan ediyorum. Bir de açıklamam var. Unutmamak lazım ki annem; Türklerle Kürtler ayrılmaz bir bütündür, derdi. Kürtçe bir müzik söyleyeceğim ve bunu klip yapacağım. Onu yayınlayacak yürekli bir kanal, delikanlı bir kanal elbette ki vardır” diye konuşmuş ardından aralarında Serdar Ortaç ve Ercan Saatçi gibi ünlü(!) simaların çatallı bıçaklı saldırısına maruz kalmıştı.


Bu sene de şenliklerde değişen bir şey yok


Sigara satışının yasak olduğu okulda üniversite memurları bile sigara, bira sattı. Beytepe işporta mekanı oldu. 3 gol atan 15 lira kazandı. Öğrenci topluluklarının silikleştirilip stand açamadığı okulumuz şenliğinde alakasız bir şekilde hayvanseverler stand açtı. Kavga gürültü eksik olmadı.
Sözler tutulmadı Olaylı ÖTK seçim sürecinden sonra seçilen yeni yönetimin ilk vaadini tutmadı. Geçen sayımızda gerçekleştirdiğimiz ÖTK röportajında Başkan Burak Bahadır şenliklere bu sene dışarıdan kim-senin alınmayacağını söylemişti. Ancak bu yıl ki bahar şenlikleri de geçen yıllardan bir fark ortaya koyamadı. Bahadır’ın yine aynı röportajda vaat ettiği şenlik gelirleriyle durumu kötü olan öğrenciler için burs fonu için ÖTK yönetiminin sözünü tutup tutma-yacağı merak konusuyken şenlikler yine eleştirilerin odağına otur-muş durumda. Konuyla ilgili olarak bize görüşlerini bildiren Hacettepeliler ise şenliklerimizi diğer üniversite şenlik-leriyle kıyaslayarak yetersiz olduğunu belirtikten ÖTK’ya ağır eleştirilerde bulundular.

‘ODTÜ işi biliyor’

Facebook üzerinden “Şenlikleri nasıl buldunuz? Şenliğimiz ODTÜ, A.Ü. gibi diğer üniversite şenlikleriyle kıyaslandığında neleri fazla neleri eksik? Sizce ÖTK yönetiminin değişmesi, şenliklerin kalitesini arttırdı mı?” sorularımıza yanıt verenlerden Deniz Kesmez: “ODTÜ bu işi biliyor. Bizim okulda şenliklerin tamamen göstermelik olduğunu fark ettim ODTÜ’ye gidince. Orada ÖTK'dan olmayan öğrenciler de şenliğe her açıdan katılım gösterebiliyorlar kendi emekleriyle, fikirleriyle, ürettikleriyle.üstelik bi alana da tıkılmıyorlar bizdeki gibi” Baran Özkaya: “Bence okuldaki şenlik daha çok amfi etrafına kurulmuş bir pazar yeri ve insanlarda alışverişe gelmiş gibi bi havası vardı daha çok. Okul genelinde şenliğin olduğu sadece akşamları fark ediliyor sabah normal okula gelinmiş gibi çok durgun geçti. ODTÜ ise her zamanki gibi Hacettepe'den çok daha güzel gerçekten insanlara o zevki tattıracak düzeyde bir şenlik organize etmişti. ÖTK'nın değişmesi hiçbir farklılık getirmedi bence hala aynı rezalet kavgalar, dışarıdan alakasız kişilerin alınması…” Tuğçe Çapar: “Bence bahar şen-likleri gece çıkan bir ünlünün kon-serinden ibaret olmamalıdır. Şenlik anlayışımızı değiştirerek başlama-lıyız. ODTÜ’de durum böyle değil. Mesela tüm gün şenlik tüm gün eğlence tüm gün öğrenci kendisini tam bir şenlik ortamında hissediyor. Bizse gündüzleri iki üç çarpışan arabayı getirerek şenliği tüm güne yaydığımızı düşünmekle kalıyoruz. Bu gündüz eğlenceleri sırasında ÖTK’nın ayrı bir çaba harcamasına da gerek yok 107 klu-bü olan bi okul buna yeter zaten her topluluk bir stand açıp kendince etkinlikler düzenlese öğrencide gündüz bir gondola bilmem kaç para bayılmaz. Kampüsümde şen-lik geceleri benim neden güvenliğim yok.”

ÖTK’DAN ORTAÇ YORUMU: ESKİ ÖTK YÖNETİMİNİN İŞİ

ÖTK yönetimi Facebook üzerinden yayımladığı bir açıklama ile Serdar Ortaç’a yönelik gerçekleştirilen Ahmet Kaya protestosunu eski ÖTK yönetiminin ve özel güvenlik şirketi ATK içindeki bazı kişiler tarafından organize edildiğini iddia etti. Bu açıklama ile eski ve yeni yönetimler arasında süregelen tartışma daha da alevlenecek gibi. Açıklamada “Eylem; Eski ÖTK yönetimlerinin organize ettiği Hacettepeli bir grup öğrenci tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu eylemin yapılma sebebi ise geçmiş yıllarda buradan sağlamış oldukları büyük rantın artık burs fo-nuna aktarılacak olmasıdır. Bu eylem çerçe-vesinde ne yazık ki üniversitemizin özel gü-venlik şirketi olan ATK'nın içinden bir takım şahıslardan da destek almışlardır” ifadelerine yer verilirken eylemi gerçekleştiren öğrenci-ler bir bildiri yayımlayarak ÖTK yönetimini yalanladı ve eylemi sahiplendi. Şenlik sonra-sı facebook üzerinden açılan “Hacettepe Ah-met Kaya’ya yapılanları unutmadı”, “Hacet-tepe ÖTK istifa etsin diyenler”, “Hacettepe 2010 şenliklerini eleştirelim” gibi gruplar üzerinden tartışmalar sürerken, ÖTK Başkanı Burak Bahadır kendi web sitesinden olaylar-la ilgili yeni bir açıklama yayımladı. Bahadır’ın açıklamalarına karşılık 2006-07 döne-mi ÖTK Başkanlığı’nı yapmış olan Emrah Işık ve Hüseyin Pilavcı da birer yazıyla karşılık verdi..

1 yorum:

  1. Hani en başından sonuna kadar ÖTK kötü ya, sormak lazım ne kadarını kim yaşadı o zaman. Ötk ile içiçe olanlar yaşayanlar bilir bence iyi yada kötüyü. Bir şeyler yapılır ancak herşey öğrenci için vardır, yoksa ne Ötk vardır ne Hacettepe ne de Rektörlük. Şahsi hislerimle bayrak yarışında iyi yada kötü elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Ama sormak lazım daha iyisi yapılabilirmiydi. Böylesine apolitik bir öğrenci kitlesine, düşüncelerini söylemeye çekinen zamanının yüzde 90'ını gereksiz işlere harcayan ve kağıt oynayan öğrenciler için ne yapılır sormak lazım? Yaptığım Köy Enstitüleri adlı çalışmamıza kaç kişi katıldı zamanında? Hatırladığım çok az kişiden birisi Hüseyin Pilavcı. O zaman ben sorarım kim ne kadar katılıyor yönetime kim ne kadar istekli çalışmalarda ve kim benliğinden birşeyler katabiliyor? Bu sorular cevap bulduğunda yanlışlar doğru olacaktır. O güne kadar tüm yapılanlar yanlış değildir. Odtü odtü demekten başka çareler vardır. Hacettepe Öğrencisi olanlar bunları bulmaya çaba göstermelidir. Şenlikler yönetimin ötk nın kafasını bulandırma yöntemidir. Bir gün bu işten kurtulacaklarını ümit ederim. Ancak ve ancak yapılacaksa bu tür işler Türkü günü veya Özgün müzik olmadan yapılanlara kesinlikle karşıyım. Tüm okuyuculara ve site yönetimine teşekkürler.

    Saygılarımla

    Emrah IŞIK

    *Not ben adı geçen Ötk yöneticisine karşılık olarak yazmadım. Orada sorular sordum ancak her soru soranın kaderinde olduğu gibi siteden banlandım. Demokrasi bu kadar. Konsey bu kadar.

    YanıtlaSil