7 Mayıs 2010 Cuma

Yurtta kalan öğrencilerden 'saat' protestosu

Hacettepe Yurtlarında kalan öğrenciler, yurt girişlerinin 02:00'den, 12:00 çekilmesini protesto etti. Giriş saatlerinin 2 saat öne çekilmesini protesto etmek için 100 kadar öğrenci gece yarısı 02:00'ye kadar yurda giriş yapmadı. Eylemci öğrencilerden bir kısmı ise yurda girişlerde kimlik kartlarını basmadan yurda giriş yaptı.

ÖĞRENCİLERDEN YURT YÖNETİMİNE BESTE

Sıhhıye'deki yurtlarda ve özel öğrenci evlerinde kalan öğrenciler için böyle bir uygulamanın söz konusu olmadığını düşünen eylemci öğrenciler, yurt yönetiminin kendi sosyalleşmelerinin önüne bir engel daha koyduğunu belirterek, tepkilerini kendi aralarında yaptıkları bir beste ile dile getirdi:

"Yurt turnikesinden atlayamadım/Giriş 12 oldu katlanamadım/Bu müdürün işini anlayamadım/Toplanın arkadaşlar birlik olalım"

Öğrenciler tepkilerini geceyarısı 02:00'ye kadar top oynayarak, bir biriyleriyle sosyalleşerek ve sloganlarla dile getirdiler. Kendiliğinden gelişen bu eyleme ise Özel Güvenlik Birimleri'nin (ÖGB) her hangi bir müdahalede bulunmadığı öğrenildi.

1 yorum:

  1. Adamlar o zaman her yere aynı uygulamayı yapsınlar sesinizi çıkarın yoksa gelip yatağınızdamısınız değilmisiniz kontrole başlarlar. Öğrenci evinde kimin eli kimin neresinde ruhları duymuyor.

    YanıtlaSil