28 Mayıs 2010 Cuma

'Sözde' ben bir öğrenci olmaya geldim

Mayıs ayı adeta öğrenci kıyım ayı oldu. Bilimsel çalışmalarından çok ulusal basında öğrencilerine açtığı soruşturmalarla gündeme gelen Hacettepe Üniversitesi'nde ilk olarak 26 Ekim 2009 günü gazete standına saldıran polis ve özel güvenlik görevlilerine karşı koyan 90 kadar öğrenciye soruşturma açıldı, sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in geri aldırdığı EGO indirimini protesto ederek kampusteki otobüslere öğrenci arkadaşlarını bedavaya bindiren Öğrenci Kolektifleri üyesi öğrencileri hem polise gözaltına aldırıp hem soruşturma açıldı. Tabi bununla bitmedi soruşturma merakı: 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü çalışması yapan öğrencilere "çalgı çalmaktan ve müzik dinlemekten", 16 Mart'ta Saddam Hüseyin'in gerçekleştirdiği "sözde(!)" Halepçe Katliamı'nda ölenleri anmaktan, 18 Mart'ta yapılan Newroz/Nevruz kutlamasına katılan öğrencilere "asfaltı yakmaktan" soruşturma açıldı.

UZAKLAŞTIRMA VE OKULDAN ATMA

200'ün üzerinde açıldığı tahmin edilen soruşturmaların yanında, okul yönetimi öğrencilerinin ailelerine de bir mektup göndererek "çocuklarını adam etmesini" istedi.

Son olarak 26 Ekim olaylarından dolayı 8 öğrenciye bir dönem, 1 öğrenciye iki dönem ve 1 öğrenciye yükseköğretim kurumlarından atılma cezası verildi. Cezalar için 6 ay beklenerek final öncesi son Cuma açıklandı ve birer dönem uzaklaştırma alan öğrenciler final haftasından itibaren okula alınmayarak fiilen cezaları iki döneme çıkartıldı.

Uzaklaştırma cezalarını final haftasından itibaren uygulamaya koyan üniversite yönetiminin bu tavrı idari mahkemeden dönüp dönmeyeceği açılacak karşı davalar sonucunda belli olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder