21 Mayıs 2009 Perşembe

Şenlikler para bastı…

Bir şenlik daha bitti… Ama ne şenlikti! İlk gün popçu olduk, ikinci gün rockçı, üçüncü gün oryantalist-teknocu, dördüncü gün özgün-romantik insanlar olduk… Olsun ama ne eğlendik(!)

Kültür sanat boş, hasılat hoş!

Bahar şenlikleri, resmi tanımlamasıyla, ’10. Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri’ yani Ankara üni-versiteleri arasında en iyisi olduğu iddia edilen şenliğimiz sona erdi. Hemen hemen her gün olay çıkan şenliklerde, bıçaklı yaralanmalar, tacizler yine eksik olmadı. Şenliklerin dışarıya açık olması, güvenlik zaafını arttırırken rektörlük ise hasılatlarını kat ve kat arttırdı.

Nereden çıktı bu adamlar

Şenliklerin dışarıya açık olması ve girişlerin 10 YTL ile ücretlendirilmesini işgüzarlar için fırsata dönüştü. Öğrencilerin çantalarında bira satmasına alışıktık; ama koca koca adamların bira, si-gara, çiğ köfte, midye, giyim tezgahları açıp şenlik alanını resmen pazara dönüştürme-si şenliklerimizi diğer şenliklerden farklı kıldı.

BAM kendi başına takıldı…

Şenlikler 13 Mayıs Çarşamba günü Kenan Doğulu konseriyle başlayıp 16 Mayıs’ta Ezginin Günlüğü konseriyle sona erdi. Bu dört gün boyunca kendine has bir öğrenci profili bulunan Beytepe Alışveriş Merkezi ise dört gün boyunca ilgi oldağı oldu. Tüm bunlardan uzak kalmak isteyen ve kendini final haftasına hazırlamak isteyen öğrenciler ise genellikle Yeşil Vadi’yi seçti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder