21 Mayıs 2009 Perşembe

Son anda iptal edildi…

Mansur Yavaş gerginliği

Hacettepe Ekonomi Topluluğu (HEK) tarafından düzenlenen Ulusal Ekonomi, Siyaset ve Dış İlişkiler Sempozyumu’nda Cuma günü panelist olarak MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın çağrılması kampüste büyük gerginliğe yol açtı. Mansur Yavaş’ı istemeyen sol görüşlü öğrenciler HEK yönetimine, konferansın iptal edilmesini, aksi takdirde istenmeyen olayların yaşanacağını bildirdiler.

HEK sempozyumu iptal etti

Konferansı iptal etmek zorunda kalan HEK, bir bildiri yayımladı. Bildiride bu sempozyumun daha önce dört kez yapıldığı ve her görüşten siyasetçinin konuşmacı olarak katıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “HEK olarak geçmişte tüm zorluklara ve istenmeyen olaylara karşı düşünce özgürlüğü adına, tüm konuş-macılara bu kürsüde konuşma fırsatı tanıdık. Bu duruşumuzda bir değişiklik olmayacaktır”

‘sistemi meşrulaştırıyorlar’

Devrimci, Demokrat, İlerici, Yurtsever imzasıyla karşı bildiri yayımlayan öğrenciler, düşünce özgürlüğünün esas savunucularının kendilerinin olduğunu belirterek şu sözlere yer verildi: “Üniversitemizin kimsenin baskıdan kafasını kaldıramadığı bir hapishane haline gelmemesi için savaş veriyoruz. Irkçılık içeren, sistemi meşrulaştıran her etkinlik karşısında bizi bulacaktır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder