10 Mayıs 2009 Pazar

Beytepe’de çoşkulu 1 Mayıs kutlaması


BU YIL İKİNCİ DEFA KUTLANDI


Beytepe 1 Mayıs Platformu tarafından 29 Nisan’da gerçekleştirilen 1 Mayıs etkinliği, yemekhane önün-de başladı. ‘Üniversitelerin ticarileştirilmesine; kapitalizme ve krize; emperyalist savaşlara karşı 1 Mayıs’a!’ pankartı açan öğrenciler, sık sık ‘‘yaşasın 1 Mayıs, Biji yek gulan; yaşasın halkların kardeşliği; parasız eğitim parasız sağlık’’ sloganlarını attı.


ÜÇ HAFTA ÖNCE BAŞLADI


Öğrenciler, Beytepe 1 Mayıs Platformu ile geçen seneki çağrı etkinliğinin aksine bu sene kapsamlı bir etkinlik düzenlediler. Üç hafta boyunca kütüphane karşısında kurdukları çayhane ile üniversitemizdeki yerel sorunları ve ekonomik krizi gündemleştirerek; bir hak arama günü olan 1 Mayıs’ı Beytepe’ye taşıdılar.


'GELECEĞİMİZ KARARIYOR'


Etkinlikte okunan açıklamada, 2009 baharında ekonomik krizin sonuçlarının giderek ağırlaştığı belirtilerek; emek sömürüsünün devamı için halklara kirli savaşların dayatıldığı söylendi. Açıklama şöyle devam etti: “Yıllar önce dört işçi önderinin çaktığı bu kıvılcım, tarihe işçi sınıfının ve burjuvazinin hesaplaşma günü olarak geçmiştir. Bizlerin de geleceği, işçi sınıfının eseri olacak yeni dünyanın inşasında onun yanında saf tutmaktan geçecektir’’ denildi. Etkinlik daha sonra Şair Özgür Başkaya’nın şiir dinletisi ile devam etti. Ardından gerçekleştirilen canlı müzik dinletisinde halaylar çeken öğrenciler, eylemlerine burada son verdiler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder